Yazıklar olsun size..!

Yazıklar olsun size..! Yazıklar olsun size..!
A- A+

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 6.234'e yükseldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) açıklamasına göre büyüklüklüleri Pazarcık'ta 7,7 ve Elbistan'da 7,6 olarak ölçülen ve 10 ilde büyük yıkıma yol açan depremlerde yaralananların sayısı ise 37 bin 11'e çıktı.

Açıklamada Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde depremzedelerin barınması için 50.818 çadırının kurulduğu belirtildi.

Açıklamada "Görevlendirilen personel ile uluslararası arama kurtarma ekiplerinden oluşan toplam arama ve kurtarma personeli sayısı 79.110’dur. Dışişleri Bakanlığı ile yapılan görüşmeler neticesinde diğer ülkelerden yardım için gelen 5.309 personel afet bölgesine sevk edilmiştir” denildi.

Milyonlarca gönüllü depolarda çalışıyor

Deprem bölgesine gidemeyen milyonlarca vatandaşımız ise; depremzedelere ulaştırılmak üzere toplanan yardımların bölgeye ulaştırılması için AFAD, Belediyeler ve STK’ların depoların gönüllü olarak sabahlara kadar çalışıyorlar. Türkiye tek vücut olmuş, dünyada yıkım gücü en güçlü olan depremi yaşayan depremzedelere yardım için canını dişine dikiyor.

TBMM kapandı, ülkede milli yas ilan edildi

Deprem 10 ili ilçe, belde ve köyleriyle yerle bir ederken, ulaşılamayan binlerce binada enkaz altındaki on binlerce vatandaşımız “Sesimi duyan var mı?” diye haykırırken, ülkede 7 günlük milli yas ilan edildi.

Devlet tüm gücüyle deprem bölgesinde tüm olumsuzluklara rağmen enkaz altındaki depremzedelere ulaşmaya çalışıyor ve Türkiye’de 6 Şubat Pazartesi günü saat 04.17’de hayat durdu.

TBMM bu hafta çalışmalarını durdurarak, Milletvekilleri deprem bölgesine akın etti. Yıllardır EYT, vergi yapılandırması gibi hayati konuların bu hafta TBMM’de görüşülerek yasalaşmasını bekleyen milyonlarca insan ise, “gün birlik günü, gün kardeşlik günü, gün dayanışma günü” diyerek, bu yasaları unuttular ve deprem bölgesindeki enkaz altındaki vatandaşlarımızın sağ salim kurtarılması için dua ediyorlar.

Ülkede hayat durdu, bir tek onlar çalışıyor

Türkiye asrın felaketini yaşarken, ülkede hayat durdu. Fakat Bolu İl Genel Meclisinde ise hayat devam ediyor. Milyonları ilgilendiren hayati konuların görüşülmesini bir hafta erteleyen TBMM bile oturumunu kapatırken, Bolu İl Genel Meclisi çalışmalarına tam gaz devam ediyor.

Bir rivayete göre 20 bin, başka bir rivayete göre ise 30 bin lira aylık maaş alan ve alacakları maaşları da katıldıkları İl Genel Meclisi toplantıları, katıldıkları Komisyon çalışmalarına göre değişkenlik gösteren İl Genel Meclisi Üyeleri, bu hafta ülkede milli yas yokmuşçasına çalışmaya davam ediyor.

Ülkedeki deprem felaketine rağmen Bolu için nasıl bir hayati önem taşıyan konuları görüştüklerini merak ettiğimiz İl Genel Meclisi’nin bugün gerçekleşen ve 19 dakika süren toplantısında; bir vatandaşın imar değişikliği, Bolu Valisi Erkan Kılıç’ın iki mühendis kadrosu talebi ile Mengen Kaymakamının ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyetine üye seçimi talebini görüştüler.

9 Şubat Perşembe 10 Şubat Cuma günü de çalışmalarına hız kesmeden devam edecek Bolu İl Genel Meclisi Perşembe günü 3, Cuma günü de 2 olmak üzere 5 adet imar talebini karara bağlayacak.

Haberiniz olsun ülkede deprem var..!

Millet kan ağlarken, ülke bir felaketi yaşarken, vekaletini aldıkları Bolulular deprem bölgesine yardım edebilmek için gece gündüz canla başla elinden ne gelirse destek olmaya çalışırken, bu Halkın parasıyla, bu Halkın vekaletiyle o koltuklarda oturan İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer ve İl Genel Meclisi Üyeleri’nin ne yazık ki gündemlerinde deprem yok.

Meclis oturumu boyunca tek kelime Kahramanmaraş ve 10 ili etkisi altına alan depremden, orada yaşanan acıdan tek kelime bile edilmeden 19 dakikada oturumu yöneten İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer ve İl Genel Meclisi Üyeleri, oturumun ardından aldıkları aylıkların artmasına neden olan Komisyon çalışmalarına devam ettiler.

TBMM bile çalışmalarını durdurmuşken, Türkiye’de hayat durmuşken Bolu İl Genel Meclisi’nin oturum ve komisyonlarının hiçbir şey yokmuş gibi rutin aylık çalışmalarına devam etmesi tepkilere neden oldu. 

Toplantılar yayınlanmıyor..!

Deprem felaketinin yaşandığı  bugünlerde gelecek tepkilerden çekindikleri için olsa gerek İl Genel Meclisi toplantıları ne haber bültenlerin de ne de kendi sosyal medya hesaplarında yer almıyor.  Her ay yaptıkları toplantıları Bolu İl Genel Meclisi'ne ait sosyal medya hesaplarından yayınlanmasına karşılık, bu ayki toplantılar ise bugüne kadar sayfalardan yayınlanmayarak bir anlamda da vatandaşın vereceği tepkilerden çekiniliyor.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler